Zastosowanie oleju z nasion Noni w kosmetyce

Do produktów, które wywierają pozytywny wpływ na nasze zdrowie zalicza się owoce Noni. Ich najbardziej popularna forma to olej. Wytwarza się go z nasion. Swoje zastosowanie znalazł nie tylko w kuchni, ale również w kosmetyce.

Produkty zawierające olej Noni w swoim składzie, to takie które wytwarzane są na bazie naturalnych składników. Spotkamy je w formie balsamów oraz suplementów skierowanych na poprawę kondycji Naszej skóry.

Noni doskonale wpływa na stan naszej cery oraz włosów.  Zawiera dużą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, które zmiękczają oraz odżywiają skórę, wpływając na odpowiednie nawilżenie naszego naskórka. Jest odpowiedni dla skóry suche i wrażliwej, ponieważ łagodzi zaczerwienie, zmniejsza uczucie swędzenia. Dodatkowo regeneruje lipidową warstwę naskórka, wpływając na jej odbudowę. Olej z Noni polecany jest również osobą ze skórą dojrzałą, ponieważ wpływają na zmarszczki, poprawiają jej napięcie zapobiegając wydostaniu się wody.

Jeśli zauważyłaś, że stan twoich włosów się pogorszył, bardzo dużo Ci ich wypada, Zwalczy problem łupieżu, wpłynie na wzmocnienie cebulki.

Warto wybierać naturalne produkty, które wpływają na stan naszej skóry oraz włosów. Jeśli marzysz o pięknej cerze, „końskiej” grzywie, koniecznie sięgnij po kosmetyki bądź suplementy z olejem z nasion Moringa.

Share

Leave comment

Zapisz się do Newslettera!

Bądź na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami.