Właściwości kosmetyczne noni

Właściwości kosmetyczne noni

Noni powszechnie zwana morwą indyjską słynie z właściwości nie tylko zdrowotnych, ale również kosmetycznych. Posiada ogromne właściwości przeciwzapalne ora antybakteryjne, dlatego doskonale leczy trądzik oraz przeróżne zmiany skórne.

Wystarczy regularnie przecierać skórę twarzy tym cudownym sokiem, aby cieszyć się gładką i promienną cerą.

Dzięki dużej ilości witamin i minerałów, doskonale nadaje się do skóry suchej odwodnionej i pozbawionej blasku!

Warto dodawać go do codziennych kosmetyków jak kremy czy balsamy, aby wzmocnić ich właściwości.  Noni nie tylko wzmacnia i wpływa na poprawę kondycji naskórka, ale również dostarcza mu niezbędnych witamin, które doskonale odżywiają i łagodzą podrażnienia.

 

Kosmetyczne właściwości noni są wykorzystywane szczególnie w okresie letnim, ponieważ noni wzmacnia naturalną barierę naskórka zapewniając głębokie nawilżenie skóry.

Noni zapobiega starzeniu skóry

Dzięki ogromnej ilości aktywnych substancji uealastycznia błony komórkowe oraz wzmacnia osłabione komórki dzięki temu skóra odzyskuje sprężystość oraz jędrność.

Tags
Share

Leave comment

Zapisz się do Newslettera!

Bądź na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami.