Jak powstaje sok noni?

Sok noni powstaje ze świeżych owoców krzewu Morinda Citrifolia – Morwy Indyjskiej. Owoce morwy indyjskiej zbierane są w lasach i innych miejscach, w których rosną dziko. Kiedy zostaną zerwane, trafiają do zakładu produkcyjnego, a tam są myte i oczyszczane, a następnie pozostawione do osuszenia i dojrzewania w specjalnej hali z otwieranym dachem umożliwiającej dojrzewanie w słońcu. Po zakończeniu procesu dojrzewania owoce te są wprowadzane do maszyny rozdrabniającej i wyciskającej sok. Tutaj oddzielane są pestki, a zbierany sok przechodzi przez specjalne filtry odpowiadające wymogom chromatografii cienkowarstwowej (HPTLC & HPLC) i dostaje się do aparatury pasteryzujące. Pasteryzacja przebiega według prastarego Ajurwedyjskiego sposobu. Po tym całym procesie pobiera się próbki produktu, które trafiają do laboratorium – jeśli wyniki będą pozytywne, partie produktu wysyłane są do Polski. To wszystko sprawia, że możemy mieć pewność co do jakości soku noni.

Share

Leave comment

Zapisz się do Newslettera!

Bądź na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami.