Wpływ glukozaminy na organizm

Glukozamina to jeden ze składników większości preparatów na dolegliwości stawów. To chemiczny związek organiczny z grupy aminocukrów. To składnik, który ma działanie lecznicze. Jest on naturalnie wytwarzany przez organizm, lecz z wiekiem synteza glukozaminy maleje, dlatego też zaleca się jej suplementację, co wynika z tego, że to bardzo ważny składnik chrząstki stawowej, więc nie możemy

read more
Jak wzmocnić organizm na jesień

Jesień to pora częstszych przeziębień i innych chorób. To również czas, kiedy praktycznie wszyscy jesteśmy osłabieni. Dlatego też jesień to idealna okazja, aby zadbać o swój organizm i go wzmocnić. Istnieje na to kilka sposobów. Jednym z nich jest odpowiednia dieta. Jeżeli chcemy cieszyć się silnym organizmem, to musimy zadbać o wartościową dietę. Zadbajmy o

read more
Dlaczego kolagen w diecie jest taki ważny

Kolagen to jeden z najważniejszych białek, które występują w organizmie człowieka. To właśnie kolagen jest odpowiedzialny za budowanie skóry, tkanki łącznej, chrząstek, rogówek oczu, naczyń krwionośnych, jak i kości. To właśnie kolagen sprawia, że skóra jest elastyczna i jędrna, rany bardzo szybko się goją, kości zrastają się, a stawy prawidłowo funkcjonują. Jest to białko, które

read more

Zapewne zastanawiasz się, dlaczego Twoje dziecko chwilę po powrocie do szkoły się rozchorowało? To dość częste zjawisko, które wynika z tego, że układ odpornościowy u dzieci dopiero rozwija się i dojrzewa, dlatego też powrót do szkoły naraża dzieci na infekcje. Do tego dochodzi jesienna aura, niższe temperatury, sezon grypowy… Aby zminimalizować ryzyko zachorowania Twojego dziecka

read more
Przeciwgrzybicze właściwości noni

Ostatnimi czasy bardzo popularne w Polsce stały się naturalne suplementy diety. Wśród nich prym wiodą artykuły, które w swoim składzie posiadają wyciągi bądź sproszkowane owoce noni, czyli morwy białej. Liczne badania potwierdziły ich skuteczność w zwalczaniu różnorodnych dolegliwości, w szczególności tych o podłożu bólowym i zapalnym. Na wzmożoną uwagę zasługują jednak owoce noni w kontekście

read more
L-glutation – właściwości podstawowego składnika noni

Noni jest krzewem o pochodzeniu Azjatyckim. Znajdziemy go również na wyspach Pacyfiku. Owoce noni, czyli morwy białej wykazują szerokie właściwości prozdrowotne, a w szczególności: przeciwzapalne, przeciwgrzybiczne, przeciwbólowe, odchudzające oraz przeciwbakteryjne. Sok z noni polecany jest w wielu schorzeniach pochąwszy od bólów głowy, przez cukrzycę, choroby serca, aż po nowotwory. Podstawowym składnikiem noni jest glutation –

read more
Jak wzmocnić odporność przed koronawirusem

Epidemia koronawirusa odwróciła życie wielu ludzi do góry nogami. Spowodowała przymusowe zamknięcie się w domach i ograniczenie wyjść do minimum. Podarowała nam cenny czas, który możemy poświęcić jedynie sobie. Podpowiadamy, w jaki sposób go spożytkować na walkę o swoje zdrowie i odporność! Ryzyko zakażenia koronawirusem drastycznie wzrasta na skutek obniżenia odporności organizmu, dlatego tak ważne

read more
Jak noni wspomaga walkę z nadwagą

Noni, inaczej zwane morwą indyjską jest rośliną o pochodzeniu Azjatyckim. Obecnie jej występowanie odnotowuje się także w Australii. Sok z owoców noni charakteryzuje się prozdrowotnymi właściwościami. Ceni się go w szczególności za działanie: antywirusowe, antygrzybicze, przeciwzapalne i przeciwbólowe. W ostatnich czasach odkryto niezwykłe właściwości noni, które sprzyjają odchudzaniu, walce z nadwagą i otyłością? Jak to

read more
Działanie noni na choroby oczu

Noni, czyli morwa indyjska jest krzewem pochodzącym z południowo-wschodniej Azji. Wykazuje ona podwyższone właściwości prozdrowotne, które zostały docenione nie tylko przez rdzennych mieszkańców Azji, ale również światowych producentów suplementów diety. Chociaż działanie noni nie zostało do końca potwierdzone badaniami, to osoby, które je stosują odczuwają znaczną poprawę kondycji oczu. Sok z owoców noni to prawdziwy

read more
Bioflawonoidy zawarte w noni i ich działanie

Bioflawonoidy są substancjami pochodzenia naturalnego, które mają niebagatelny wpływ na funkcjonowanie układu odpornościowego. Związki te znajdują się w sporych ilościach w surowych owocach morwy białej – rośliny o pochodzeniu Azjatyckim, powszechnie nazywanej noni. Bioflawonoidy stosowane są najczęściej w profilaktyce chorób o podłożu nowotoworwym. Bioflawonoidy to substancje o bardzo korzystnym wpływie na ludzki organizm, dlatego poleca

read more

Zapisz się do Newslettera!

Bądź na bieżąco z naszą ofertą i aktualnymi promocjami.